Hoe maak je een zakelijke brief

Geplaatst op: 20.11.2020

Noem elke bijlage op een aparte regel. Schrijf de woorden onderwerp en betreft hier met een hoofdletter; ze worden gevolgd door een dubbele punt. De naam van de maand wordt met kleine letters geschreven, het jaartal bestaat uit vier cijfers.

Een aantal basiselementen staan in elke brief, namelijk:. Of geïnteresseerd in het schrijven van goede brieven in het Engels? Het maakt bijvoorbeeld verschil of je een klachtenbrief, bezwaarschrift of ingebrekestelling maakt.

Zakelijke brieven zijn handig voor vertrouwelijke informatie of formele afspraken en door deze te ondertekenen krijgt het ook rechtsgeldigheid.

Tot slot geven we je links naar plekken waar je meer toegespitste voorbeeldbrieven kunt vinden, en naar handige bronnen voor schrijf- en taaltips. Hierbij is het van belang dat je aantal formaliteiten bij de opmaak in acht neemt. Dit is met name vanuit bedrijven.

Slotalinea Je geeft nogmaals aan wat je verwacht of bedankt vast voor de moeite, hoe maak je een zakelijke brief. Na een regel wit volgt de adressering. Achter betreft staat een dubbele punt en daarna volgt de vermelding van het onderwerp. Geadresseerde - Na een witregel volgt het adres van de geadresseerde. Ondanks dat tegenwoordig veel communicatie via e-mails verloopt, stuur ik bij deze een overzicht van onze afspraken met betrekking tot onze samenwerking. Zoals we telefonisch hebben afgesproken, worden er nog steeds veel zakelijke brieven per post gestuurd.

Laat deftige omschrijvingen weg om fouten te voorkomen.
  • Learnbeat animation from Marielle Verberkt on Vimeo. Den Haag: Sdu Uitgevers.
  • En hoe een persoonlijke of informele email? E-mails en brieven schrijven in het Nederlands 11e dr.

Onderwerp: Post en pakketbezorging

Van belang bij een zakelijke brief is dat je allerlei gegevens precies noteert. Zakelijke brief: hoe schrijf ik die nou? Bovenaan de brief staat het briefhoofd. Kopie aan: dhr. Ga naar navigatie. Als dat niet het geval is zijn de twee spaties en de hoofdletters niet nodig.

Beter Spellen  - Een goede plek om uitleg over algemene taalregels op te zoeken, keken ook naar:. Zet witregels tussen de alinea's. ExtraNederlands [ contact extranederlands. Witregel Aanhef: hoe maak je een zakelijke brief spreek je de geadresseerde aan. Gebruik door derden is alleen toegestaan ter ondersteuning van de lessen in het vak Nederlands in het basis- en voortgezet onderwijs.

Leerlingen die hier vragen over hebben, en vooral om ermee te oefenen in talloze taaltestjes?

Benodigdheden

Helemaal links bovenaan staan de adresgegevens van de afzender - van jou of je bedrijf dus. Groet: schrijf een afsluitende groet, gevolgd door een komma. Hierin kan ook een correspondentienummer voorkomen. Vervolgens sluit je de brief af in de laatste alinea.

Er zijn verschillende manieren om brieven op te maken en in te delen. De structuur van de brief is eenvoudig. Niet alleen bij de inhoud en of zakelijk taalgebruik, maar ook bij de opbouw en de hoe maak je een zakelijke brief zijn enige zaken van belang. Doorhalingen en verbeteringen kunnen niet, taalfouten moeten er allemaal uit. Ook geven we tips voor een aantal specifieke soorten zakelijke brieven.

Of genteresseerd in het schrijven van goede brieven in het Engels.

Daaronder volgen enkele regels wit voldoende voor de handtekening , en vervolgens de voornaam bij voorkeur voluit en de achternaam van de persoon die tekent. De eerste alinea schetst de situatie of de aanleiding waarnaar je de brief schrijft. Tot slot geven we je links naar plekken waar je meer toegespitste voorbeeldbrieven kunt vinden, en naar handige bronnen voor schrijf- en taaltips. Je geeft aan waarom je de brief schrijft. Je begint deze alinea met een hoofdletter.

Met groet, Paul. Let wel op dat de lijst niet te lang wordt. Het bevordert de duidelijkheid van je boodschap niet. Kopie aan: dhr. Graag hoor ik v! De zakelijke brief en e-mail.

Bij het afsluiten hoe maak je een zakelijke brief je bijvoorbeeld duidelijk maken dat indien gewenst de geadresseerde contact met je kan opnemen.

Geef aan welke delen van de afspraken de schuldenaar niet is nagekomen.

Was deze informatie nuttig?

Als je een klacht wil indienen, bezwaar wil aantekenen, iets of iemand in gebreke wil stellen of op een vacature wil solliciteren, dan is het een goed gebruik om dat per formele brief te doen - óók als je deze uiteindelijk enkel per e-mail verstuurt. Chadd een bericht! Je kunt zelfs bellen!

Chadd en Noordhoff Uitgevers   Geachte mevrouw Verbruggen, Zoals we telefonisch hebben afgesproken, stuur ik bij deze een overzicht van onze afspraken met betrekking tot onze samenwerking.

De meestgestelde vragen over het Nederlands 1e dr. Home Sitemap Over Hoedoe. Slotalinea Je geeft nogmaals aan wat je verwacht of bedankt vast voor de moeite.

Daar vermeld je:.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:9

Nieuw nieuws