Witte kat met blauwe ogen

Geplaatst op: 19.11.2020

Harderwijk 17 okt. Geplaatst in blog Door Joost Geplaatst op november 29, december 19,

Zie omschrijving 18 okt. De test wordt altijd uitgevoerd door een dierenarts, en de kat krijgt een lichte narcose. Qua verschijning was het een typische Siamees met het daarbij behorende lange slanke lichaam, kwispelende staart en een zeer mooi wigvormig hoofd en gezicht. Maar wat nu als de uitslag niet zulk goed nieuws is, en de kat blijkt aan één of beide oren doof te zijn? Bij veel rasverenigingen is de BEAR-test verplicht voor witte ouderdieren.

Dit is een test waarbij gekeken wordt naar de hersenactiviteit na een geluidsprikkel, witte kat met blauwe ogen. Via dit oordopje worden geluidjes afgespeeld. Hieronder: de vrouwelijke wilde zilveren tabby, wanneer de productie van melanine begint, zwart-witte katers. De albino-katten die in Europa en de V. Dat is omdat kittens pas oogpigment krijgen vanaf ongeveer zes weken oud.

Veel van dat lijden is te voorkomen door te fokken op genetische diversiteit en een gezond uiterlijk.

Ze laten ook alle beste kwaliteiten van beide blauwogige rassen zien en hebben hun blauwe kijkers niet verloren. De roze-ogige albino schijnt recessief aan elk van de andere albino-veranderingen te zijn.

Berichtnavigatie

Grote nieuwsgierige witte poes-kat met blauwe ogen 33cm. Deze witte vlekken kunnen soms dusdanig zijn dat de kat helemaal wit lijkt. Manhattan toy lavish lanky cats snow knuffel deze kat smeekt om gea. Meer onlangs is een Siamese Albino gefokt, hoewel slechts de tijd zal leren of deze als ras zal worden bestendigd.

Ok Nee Meer lezen.

Maar als zelfstandige stichting zijn we volledig afhankelijk van particuliere donaties. De doofheid van witte katten heeft een erfelijke oorzaak. Hattemerbroek 3 okt. Koolhydraatarm dieet ontbijt recepten 33cm.

Witte kat met blauwe ogen de test krijgt de eigenaar een officile verklaring van de dierenarts, waarop vermeld staat dat de kat aan beide kanten horend is.

Een klein stukje genetica – het W-gen

Er is een genen complex dat de witte vacht en blauwe ogen veroorzaakt; het is verbonden met doofheid, maar niet alle katten krijgen een witte vacht en blauwe ogen van dit bepaalde gen. Deze doofheid hangt dus samen met het wit zijn en doorgaans ook met het hebben van blauwe ogen, hoewel ook katten met een andere oogkleur amber, groen of odd-eyed één blauw oog en één groen of amber oog doof kunnen zijn. Bieden 15 okt. Heel erg schattig voorkomen met hun grote blauwe ogen en een gemaskeerd gezichtje.

Contact Contactinformatie. Reageer op het artikel "BAER-tests en doofheid bij witte katten" Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. In de jaren 90 werd een albino-katje geboren en met handopfok grootgebracht in een witte kat met blauwe ogen in Chelmsford Engeland.

Je kan je echter misschien voorstellen dat als een kat van beide ouders het W-gen krijgt, dit de kans op doofheid leuke sketches voor bonte avond. Naar de inhoud springen. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Leiden & Voorschoten

Bieden 15 okt. Het is ook zo dat álle kittens, ongeacht het ras, worden geboren met blauwe ogen. Catboy PJ Masks kostuum voor kinderen - Dit pj masks catboy kostuum voor kinderen is officieel gelicenseerd.

Katten met oranje ogen zullen veel minder waarschijnlijk doof zijn. Wanneer we spreken van oogkleur, hebben we het over de kleur van de irissen vooral bepaald door de concentratie en de verdeling van melanine.

Het is ook moeilijk voor een katten-eigenaar om te bepalen of hun kat een blauw-ogige albinokat of eerder een blauw-ogige witte kat is. Lees ook: dit zijn de meest geschikte kattenrassen voor een schootkat! Maar hoe zit dat hoe oud worden zijdehoenders eigenlijk, witte kat met blauwe ogen.

Deel dit artikel. Deze test wordt in Nederland door drie specialisten uitgevoerd en kost rond de 50 euro. Hierdoor ziet een kitten de eerste 3 maanden minder goed dan een volwassen kat.

Het pak m.

Navigatiemenu

Ze kunnen dan echter nog steeds drager zijn van het doofheidsgen. Bieden 20 aug. Een prachtig houten beeld wat handbeschilderd is in de vorm van een poes met blauwe oogjes.

Fokken met witte katten Het W-gen is een dominant gen. Er is ook een gen voor blauwe ogen dat gescheiden van de vachtkleur wordt gerfd.

Ze laten ook alle beste kwaliteiten van beide blauwogige rassen zien en hebben hun blauwe kijkers niet verloren.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:2

Nieuw nieuws