Hoeveel profiel heeft een nieuwe auto band

Geplaatst op: 02.10.2020

Bij winterbanden wordt de slijtagegrens al bij 4 mm restprofiel bereikt wat betreft de winterse eigenschappen. Als omslagtemperatuur wordt de 7 graden gehanteerd. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende bandenprofieldiepte over hebt.

Rij je daar zo in weg? Waarom is het juiste bandenprofiel zo belangrijk? De wet kijkt altijd naar het gedeelte van de band waar het profiel het laagste is. Wij adviseren je om je zomerbanden te vervangen als je profieldiepte minder dan 2 mm is.

Continental Banden. Verordening EG Nr.

Over het algemeen geldt dat het bandenprofiel van zomer-winter- of meest winnende kraslot minimaal 1,6 mm diep moet zijn. Ook bij banden die zes jaar of ouder zijn, adviseren wij om bij ons langs te komen, is dit de toekomst. Als het aan onderzoekers ligt, hoeveel profiel heeft een nieuwe auto band.

Gebruik van onze dienst betekent acceptatie van de condities in Algemene Voorwaarden van de service en Privacy. Wat is de wettelijke minimale profieldiepte van mijn banden. Bij navraag bij de dealer had de diepte 8 mm moeten zijn.

Dan is het verstandig om toch de banden te vervangen. Voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken raden wij aan om te browsen via Chrome of Firefox. Rijd je bijvoorbeeld km per uur op een nat wegdek met zomerbanden met 4 mm profieldiepte?

Het hangt er maar net vanaf hoe het profiel is ontworpen. Wekelijks schrijft hij een column voor deze site. Dan is de profieldiepte minder dan 3 mm en is het verstandig om je banden bij de garage te laten controleren. New mailCopy Hallo Ik heb een bestelling gedaan bij Trendx, helaas deze bestelling nooit ontvangen. Ik rij nu ook op Quatrac banden. Hebben jouw banden nog voldoende profieldiepte, maar vertonen je banden vormen van slijtage?

Firestone Banden.

All season banden. Bovendien is de rolweerstand dankzij de slijtage lager geworden en dat is weer gunstig voor het brandstofverbruik. Iets soortgelijks geldt voor zomerbanden. De dealer was niet bij ons in de buurt dus na mailcontact met foto;s etc gevraagd of zij de auto konden vasthouden zodat wij zaterdag langs konden komen. Het hele Europa door vindt u de bestuurders die banden van Oponeo gebruiken.

Lees meer informatie over winterbanden Lees meer informatie over zomerbanden Lees meer informatie over 4-seizoenenbanden.

Verschil in profieldikte tussen zomer- en winterbanden

Een winterband moet bijvoorbeeld grip hebben in de sneeuw. We'll send you an e-mail with instructions to reset your password. Het bandenprofiel van all season banden is een combinatie van de profielen van zomer- en winterbanden.

Hoe dieper de profielen, hoe beter de grip. Dit profiel zorgt voor optimale eigenschappen onder wisselende omstandigheden. Een van de alternatieven is de analoge of digitale bandenprofielmeter.

Er bestaan natuurlijk verschillen tussen de rubberprofielen van zomer- en winterbanden. Ik ga akkoord met de verwerking van mijn adriaan bassie spanje gegevens om mijn vraag te beantwoorden.

Een merk van Continental. Op een vorige auto zaten winterbanden toen ik hem kocht. Banden monteren. Sommige consumenten krijgen zelfs al bij 3,0 millimeter het dwingende advies om ze te vervangen.

Dat artikel heb ik inderdaad ook gelezen, maar let op, bij geen enkele test van nieuwe banden staat de profieldiepte vermeld.

Forum Webwinkel Klantenservice. Twijfel je nog. Ook de seizoenscategorie heeft invloed op deze verschillen. Ordernummer: Naam of BTW-nummer:. Deze vraag is gesloten en kan niet meer worden beantwoord. In het profiel van de band bevinden zich slijtage-indicatoren TWI Tread Wear Indicator die het naderen van de slijtagegrens aangeven, hoeveel profiel heeft een nieuwe auto band.

Twijfel je over de profieldiepte van jouw autobanden. Als de band tot op 1,6 mm is afgesleten, worden deze streepjes zichtbaar over de hele bandomtrek.

Vind jouw perfecte band

Onderwerp: Terugbel verzoek Beschikbaarheid van producten controleren Klacht over de kwaliteit van de service of producten Facturen aanvragen Technische informatie aanvragen Status van uw bestelling opvragen Gegevens wijzigen in uw bestelling Offerte voor autobedrijven Andere. Michelin pleit voor aanpassing van de regelgeving en dan vooral van de test die in het kader van het wettelijk verplichte bandenlabel wordt gehanteerd. De auto was hele

Volgens De Vries zegt de profieldiepte ook niet alles over de veiligheid van een band. Groet Leo. Lees meer! Facebook 73 0 Whats App Mail 0 Mail 0.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:6

Nieuw nieuws