Game of thrones samenvatting seizoen 6

Geplaatst op: 12.01.2021

In Winterfell rouwt Ramsay over de dood van Myranda. Sansa leidt de voorbereidingen voor de winter in goede banen in Winterfell, wanneer Bran arriveert die zijn krachten probeert uit te leggen aan haar.

Ondertussen wordt Viserys steeds jaloerser over de macht die zijn zuster heeft over de Dothraki. De Nachtkoning is echter immuun voor drakenvuur en laat de gesneuvelden herrijzen als wights. Jon Snow legt de eed van de Nachtwacht af. Euron belooft terug te keren met een geschenk om zo haar hand te winnen.

Jaime moet Riverrun heroveren op de Blackfish.

Varys verlaat Meereen en na zijn vertrek komt Meereen onder belegering te liggen van andere Slavensteden. Hiermee kan hij naar Meereen om met Daenerys te trouwen en Westeros te veroveren. In Braavos traint Arya game of thrones samenvatting seizoen 6 steeds met het Wicht en krijgt een tweede kans om haar trouw te bewijzen door een actrice te doden. Melisandre en Gendry arriveren in Dragonstone, waar ze hem verleidt en bloed van hem afneemt met drie bloedzuigers.

The Waif komt erachter en vermoordt de vrouw die haar hielp.

  • Sansa wordt ontboden in King's Landing maar stuurt Brienne in haar plaats. Bran benoemt Tyrion als zijn Hand en laat de gevangengenomen Jon veroordelen tot de Nachtwacht om de volgelingen van Daenerys tevreden te stellen.
  • Sansa krijgt van Brienne te horen dat haar zusje Arya waarschijnlijk nog leeft en Theon keert terug naar huis. Je weet wel, van de Faceless Men.

Ook interessant

The Prince of Winterfell. In de Iron Lands weigert Koning Balon om de troepen van het land terug te laten keren. Een woedende Daenerys blijft de stad echter aanvallen met Drogon, waarbij zowel soldaten als burgers levend worden verbrand.

Ned vindt zijn stervende zuster Lyanna, waarop hij haar pasgeboren zoon aanvaardt als zijn bastaard. Hij wil haar laten verschepen naar de vrije stad Pentos. Arya, die ontsnapt is uit Harrenhal met Gendry en Hot Pie, krijgt een waardevolle munt als geschenk van Jaqen. Cersei neemt wraak op Ellaria door Tyene op dezelfde manier als Myrcella te vergiftigen.

  • Sansa wordt ontboden in King's Landing maar stuurt Brienne in haar plaats. Ze laat de heks levend verbranden naast Drogo's lichaam en haar drie versteende drakeneieren, die ze als geschenk kreeg voor haar huwelijk.
  • Volgens een interview met Sapochnik wilde hij de scène het effect van een parfumreclame meegeven: Met veel close ups van gezichten, ringen, kleding en gewaden, soft focus en een algeheel gevoel van een beladen sfeer. Extra screenshots.

Catelyn roept de vlaggendragers van haar vader samen en arresteert Tyrion op verdenking van de moordaanslag op haar zoon. Later zoekt Sansa Ramsay op in zijn cel in de kennels en kijkt toe wanneer Ramsays uitgehongerde honden hem verslinden.

Daenerys vraagt Jon om zijn ware identiteit verborgen te houden om politieke verdeling te voorkomen, maar hij vertelt het toch aan Sansa tapas restaurant hoorn Arya. Ook neemt hij zijn zwaard van Calyrisch staal mee. Omdat hij geen andere optie ziet, gaat hij achter de Muur op zoek naar Mance Rayder om hem te doden.

De beeldtransfer van dit zesde seizoen is goed te vergelijken met het vorige seizoen, game of thrones samenvatting seizoen 6. Arya leidt haar in de catacomben en doodt het Wicht.

Hollywoodnieuws

De 15 beste Oscarwinnende films aller tijden. Martin had gepasseerd. Ook de doden in de crypte herrijzen en beginnen de schuilende burgers aan te vallen.

Ze test de Onbezoedelden en beveelt hen hun vorige meesters te doden. Brienne en Podrick vinden hen op tijd en doden de soldaten. De Blackfish gaan uiteindelijk strijdend ten onder game of thrones samenvatting seizoen 6 de Lannisters. Hierdoor wordt Grootmaester Pycelle ontmaskerd en in de kerkers gesmeten.

Op dat moment keert Ramsay terug van het slagveld, waar ze kennis maken met Daenerys die wanneer is een passievrucht rijp dat Jon de knie buigt?

Jon en Davos arriveren in Dragonstone, waarop Reek en Sansa samen van de kasteelmuur springen.

Commentaar

Theon zegt Sansa dat hij niet meegaat naar Castle Black en terug naar huis wil gaan. Hierop veroordeelt Jon hem ter dood en voert zelf de executie uit, met instemming van Stannis. Jorah en Daario zijn nog steeds op zoek naar Daenerys, die door de Dothraki naar Khal Moro is gebracht. Deze aflevering opende op haar beurt met een spectaculair in beeld gebrachte openingsscène van maar liefst 20 minuten waarin we toewerken naar het punt waarop Cersei Lannister de koepel in Kings Landing opblaast.

Jon weet de Nachtkoning van Viserion af te slaan.

Het zesde seizoen farrow and ball kleurenwaaier Game of Thrones staat, blijkt een onverwachte bondgenoot te hebben in Raadslid Varys, game of thrones samenvatting seizoen 6, in een beeldformaat van 1. No Comments. Arya wordt in het kasteel in het nauw gedreven, maar krijgt hulp van Sandor en Beric. Het geluid richt zich nog wel vooral op de voorste kanalen.

Verhalen van Dunk en Ei -heden. N. Tyrion besluit ondertussen de draken te ontdoen van hun ketenen. Jon doodt Styr de Thenn.

Aflevering 1: The Red Woman

Jon, Sansa en Davos zijn nog steeds bezig met hun belegering om Winterfell in te nemen. Seizoen 5 eindigde met de grootste cliffhanger tot nu toe: de moord op publiekslieveling  Jon Snow. Het komt tot een gevecht, waarbij de mannen van Jaime die van Ned doden.

De Starks. Jon Snows lichaam wordt dood aangetroffen door Davos en een paar anderen die loyaal zijn gebleven aan Snow. Prinses Myrcella vertrekt uit King's Landing naar het zuidelijke Dorne.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:4

Nieuw nieuws