Gedichten over de dood toon hermans

Geplaatst op: 11.01.2021

Je hebt ons abrupt verlaten, wij zijn als verdoofd. Dea tij yn de skiere tiid fan ôfskie nimmen der't it begryp yn waachse moast. Bijna onopgemerkt werd jouw ego verduisterd.

Only in silence the word, only in dark the light, only in dying life: Bright the hawk's flight On the empty sky -The creation of Ea-. He was my North, my South, my West My working week and my Sunday rest My noon, my midnight, my talk, my song I thought that it would last forever I was wrong. Heb je hier geen bezwaar tegen? Je werklust, liefde en glimlach op je gezicht, Blijven voor altijd in ons geheugen gegrifd. Dank u Ik heb gehuild, gelachen en gevochten Ik lag in warme bermen en in gladde bochten Ik hief het glas, het viel in duizend scherven Ik wist de grijze hemel Toch weer blauw te verven Ben blijven pogen Al verbranden al mijn schepen Ik heb gebaald, gefaald En heb hem vaak geknepen Er was applaus en ik werd heftig uitgefloten Maar als ik ga dan zeg ik Dank U Ik heb genoten   Als wat sterft zal bloeien De bomen komen uit de grond en uit hun stam de twijgen en ied'reen vindt het heel gewoon dat zij weer bladeren krijgen we zien ze vallen op de grond en dan opnieuw weer groeien zo heeft de aarde ons geleerd dat ál wat sterft zal bloeien.

Weekvlog Willemijn verhuist! Het kaarsje is nu opgebrand.

Je gedachtenis zal immer blijven te vroeg ben je van ons heengegaan we houden van je en zijn je dankbaar voor alles wat je hebt gedaan. Inloggen op account E-mailadres. Ik zou sterven van de kou En m'n adem zou bevriezen Als ik je liefde zou verliezen Er is geen liefde zonder jou, gedichten over de dood toon hermans.

Ik heb helaas een maand geleden afscheid moeten nemen van mijn moeder en dit gedicht van Toine Lacet werd voorgelezen op de afscheidsdienst. De grutte stilte mei syn deadske dreamen dy't hiel s Iyts gedoch ynienen te spot makket.

Ik hoop dat die zin me bij zal blijven.

In de diepte van het verlangen ligt de kennis van het nieuwe leven. Account gemaakt Ga verder. De reis is ten einde gebracht. Verwijderd uit eigen collectie Deze kaart is nu verwijderd uit je eigen collectie. Sommigen geloven in niets, anderen dat er meer tussen hemel en aarde is of juist dat je naar de hemel gaat.

Ida Gerhardt -o- Strooi uit mijn as voor alle winden, dat wat mijn lichaam was de weg kan vinden naar alles wat het eens beminde, naar wolk en zee en zich daarmee verbinden -o- Wanneer een bleke zonnestraal zich langs m'n venster spoedt als laatste lieve groet, dan is 't uur gekomen om stillekens te dromen. Onthoud gegevens.

Zoals je geleefd hebt, standvastig en vol overgave; zo kom je op je bestemming aan, misschien alleen door het aan te kijken, in 't prille begin. Verwijderd uit eigen collectie Deze kaart is nu verwijderd uit je eigen collectie.

Zij geeft je haar leven. Dat is zo helemaal hoe het is. Vertel het aan een dier.

— Coronavirus —

Geluk en droefheid trokken beide door alles heen hun bitter spoor, maar liefdesstorm noch wanhoop leidde ertoe dat ik het licht verloor. Vasalis -o- soms horen mensen duidelijk bij elkander je kunt het zien - die twee dat is een paar de een is wel de één, maar óók de ander soms horen mensen zichtbaar bij elkaar. Vlieg omhoog en vlieg voorgoed, vlieg de vrijheid tegemoet!. Tot het laatst wilde je leven, door een sterke wil gedreven.

Amy - 03 dec. Ju - 04 dec. Remke - 05 dec. Zij geeft je haar leven, in 't prille begin. Anke - 03 dec Wow prachtig, vooral die tekst over liefde die je niet kwijt kunt. Het is de naastenliefde denk daar aan Zij die dit eerlijk geven kunnen rustig sterven gaan Zo kan ook sterven zijn na een lang en welbesteed leven.

Kom nu forellen, mijn herinneringen springt met de verse krachten en met de eerste wilde geuren tegen de stroom. Het is prachtig, maar ook zo treurig. Do bist net mear.

Rozen als afscheid Rozen vol rouw Rozen vol liefde, enkel voor jou Als blijk van dank voor jouw bestaan Waarin wij een eindje mee mochten gaan. Vasalis -o- ik denk aan je terug in stralende zon, hoe het was toen je alles nog kon.

Accepteer Lees hier meer informatie over cookies en onze privacyverklaring. Maar herinneringen vergeten wij niet? Zeker even luisteren. De zon in het oosten gerezen, steeds meer leverde je in.

Iedere dag een beetje, je hebt ze met je hart gezien. Winkelmandje 0 items Inloggen Hulp. Je hebt het zo ontzettend moedig gedaan.

Verwijderd uit eigen collectie

God, zucht mijn laatste rede                   Toon van Heereveld. Je liefde, warmte en zorgzaamheid kon je aan vele mensen kwijt. Hand in hand zijn wij gegaan tot aan de drempel.

Je trotseerde storm en golven alleen had je de wind niet mee. Het lopen, praten. Dat is zo helemaal hoe het is. Hans Sahl.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws