Excel rekenen met tijd boven 24 uur

Geplaatst op: 11.01.2021

Niks aan de hand zul je denken, maar dat valt tegen. De formule in het blauwe gedeelte geeft van een positief reëel getal het getal achter de komma, 0,58 dus.

Over deze site Over deze site. Dit is een manier om dit in te stellen in het werkblad. Bovenin onder Voorbeeld is de uitkomst al te zien. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Tijden kun je met een gerust hart van elkaar aftrekken, maar ook optellen. Nou, dat is eenvoudig genoeg, maar er is een extra stap, als uw uren meer dan 24 zijn. Meest recente berichten Word start niet of loopt vast Hoofdlettergebruik niet automatisch corrigeren Hoofdletter in samenvoeg veld Spelling en grammatica worden niet gecontroleerd Een deel van het beeldscherm opslaan.

Druk op Enter voor het resultaat: 16 uur en 15 minuten? Registreer je gratis. Als je wilt aangeven hoeveel tijd je gewerkt hebt moet je 3 kolommen aanmaken: 1!

Daarvoor hebben we immers een urenstaatje gemaakt? Klik links op "Aangepast", en vul daarna rechtsboven bij "Type" het volgende in:       [h]:mm De truc zit hem in excel rekenen met tijd boven 24 uur vierkante haken rond de h.

  • Meer functies. Klik met rechts op de cel en klik op Celeigenschappen.
  • Kies op het tabblad Start in de groep Cellen de optie Opmaak en kies vervolgens Cellen opmaken. Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Hoe tel je tijden (b.v. gewerkte uren) bij elkaar op?

Als C18 van B18 wordt afgetrokken geeft dat een negatieve tijd terug. Het beste antwoord De truc is het aanpassen van de tijdnotatie. De rechterkolom is wat je WILT zien: 29 uur. Wil je het aantal seconden niet zien? Hieronder de oplossing voor beide.

  • U ziet de lege ruimte aan het einde van yyyy en aan het einde van mm. Als het boven de uur is dan wordt het , etc.
  • Als je ook seconden wilt zien, moet je [h]:mm:ss of [h].

Dan krijg ik een raar getal. Excel rekent, voor de voltooiing van de twee taken, zoals je weet! Het resultaat is uur en 15 minuten. Bedankt voor uw feedback. En dan krijg je pas de gewerkte tijd.

Weet jij het antwoord? Verzenden Nee, bedankt. Maar beide uitkomsten zijn niet goed. Die week heb je dus in totaal 29 uur gewerkt.

U een speciale opmaak op het resultaat van de formule moet toepassen. Het resultaat is 28 uur en 15 minuten. Vandaar dat we een andere aanpak kiezen. Contact opnemen met ondersteuning. Tijden kun je met een gerust hart van elkaar aftrekken, maar ook optellen? Plaats antwoord.

Weet jij het antwoord?

Plaats een punt na [h] en een puntkomma na mm. Een url mag maar 1x worden gebruikt. Voer de volgende stappen uit om de verstreken tijd weer te geven, wat het verschil is tussen twee tijden. Typ [h]: mm; in het vak type boven aan de lijst met notaties en kies vervolgens OK.

Meer functies. In het voorbeeld hieronder zie je welke notatie je moet kiezen. Het resultaat is 28 uur en 15 minuten. In C33 staat het getal van de tijd maal Het werkt. Video toevoegen. Het beste antwoord Koolhydraatarm dieet ontbijt recepten truc is het aanpassen van de tijdnotatie.

Was deze informatie nuttig?

De formule in het blauwe gedeelte geeft van een positief reëel getal het getal achter de komma, 0,58 dus. Voor een leesbare grotere versie moet je er even op klikken. Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagenten. U een speciale opmaak op het resultaat van de formule moet toepassen.

Het lijkt ons een goed idee om u in contact te brengen met een van onze Office-ondersteuningsagenten. Met andere woorden, de verstreken tijd of het verschil tussen de twee tijdstippen. En dit aantal vermenigvuldigd met het uurloon in kolom B zie eerste figuur geeft in AF5 het juiste totaal?

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:2

Nieuw nieuws