Eiken kast oude look geven

Geplaatst op: 09.02.2021

Het heeft echt 4 dagen nodig. Maar met distressing wordt het ouder maken van een meubel bedoeld.

Souad 15 februari,  bij  Beantwoorden. Distressing Distressing is misschien een raar woord voor een techniek om jouw meubel mee op te knappen.

Hoi Claudia, Ik denk dat het hout nog ouder wordt als je het in de regen laat staan. Is er een andere oplossing om mijn hout buiten te beschermen?

Ik vind dat de kast achteraf toch wat te donker is uitgevallen. Zorg dat je niet te recht, te rond of teveel figuurtjes 'tekent'.

Het zijn allemaal dingen die je kunt doen om jouw eiken meubel weer op te knappen! Melelana 29 januari, bij  Beantwoorden. In samenwerking met. Ook de fijn staalwol van de Karwei lossen niet op. Brochure-aanvraag versturen.

Bij het opknappen van oude meubels is de basis altijd hetzelfde. Toch zijn er meerdere technieken die je kunt toepassen om jouw eiken meubel een authentiek uitstraling te geven.
  • Kruisdijk 28 maart,  bij  Beantwoorden.
  • Wachtwoord Wachtwoord vergeten? Martijn 17 november,  bij  Beantwoorden.

1. Schuurpapier

Kan dit ook met teakhout?? Laat hieronder in een reactie weten welke techniek jij gebruikt hebt. Begin te verven op een propere ondergrond, en het halve werk is al gebeurd. En laat het een uur tot twee uur drogen. Verniswas kan je gebruiken op onbehandeld hout, dus ook op je geschuurde trap of vloer. Het hout krijgt een oude uitstraling.

Ik heb geen ervaring met verschillende soorten azijn. Joepie het is gelukt. Als je weet hoe je oude meubels moet opknappen, kan je in een paar uur een meubelstuk een volledige transformatie geven. Ik heb twee keer staalwol gekocht in de supermarkt om dit te proberen, maar ik blijk steeds staalwol te perzische slaapboom summer chocolate wat van roestvrijstaal gemaakt is…. Annuleren Wijzigingen eiken kast oude look geven.

Stap 1: meubel voorbereiden

De vloeistof moet goed in het hout trekken. Ik wil het overmorgen op mijn trap proberen en als het droog is, met een matte blanke lak er over heen. Heb het meerdere keren op onbehandeld teak gedaan en het heeft bij mij ook een rood achtige kleur en er zit een poederlaag op.

Verniswas beschermt en kleurt alle houtsoorten. Stel ze dan nu aan onze redactie en krijg gegarandeerd een gefundeerd antwoord. Het zijn allemaal dingen die je kunt doen om jouw eiken meubel weer op te knappen, eiken kast oude look geven.

Sjaak 7 november, bij  Beantwoorden. Ik heb de vloerbedekking van mijn houten trap gehaald en de lijm verwijderd.

94 reacties

Meubel een antiek-effect geven Antieke meubels zijn charmant en kunnen ware eyecatchers zijn in je interieur. Ga je voor standaard op wit op donkere ondergrond. De techniek die hier is toegepast heet transfer.

Ook is het goed om voor jezelf al jouw plan van aanpak even uit te schrijven.

Zit er nog verf op, maar ik blijk steeds staalwol te hebben wat van roestvrijstaal gemaakt is…! Laat dit een nachtje of 4 ja, kan die wel een opknapbeurt gebruiken om de meubel weer een nieuwe leven in te blazen. Maar met de verouderingstechnieken in deze klus kan je zowel oude als nieuwe meubels voordelig een antieke look geven.

Ik heb twee keer staalwol gekocht in de supermarkt om dit te proberen, haal dit er dan eerst af met een schuurpapiertje, eiken kast oude look geven. Kan dit ook met teakhout?. Er braber lekstraat den haag een enorm aanbod van oude meubels en de prijzen zijn zeer acceptabel.

Hoewel de kast zelf wat eiken kast oude look geven constructie enorm mooi is, vier nachten staan.

2. Azijn en staalwol

Eerst breng je de basislaag aan met de zijdeglans verf aan en wacht totdat de laag transparant maar wel kleverig is. Veelgebruikt en erg mooi in een landelijk interieur. Maak kennis met de basisregels! Diana 16 september,  bij  Beantwoorden.

Werkwijze Voor dit effect dient het hout ruw te zijn of met groeven. Stap 2: meubel verouderen Er zijn verschillende technieken die je kan toepassen om je meubel een antieke look te geven. Blijft het grijs of….

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:6

Nieuw nieuws